מרסה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/01/2015 | 01:44 | מאת: אורי

שלום מה הסימנים להידבקות בחיידק עמיד מרסה? איך הוא עובר מחולה לאדם אחר? יש סימנים ספציפיים מחשידים לזיהום בחיידק? באלו מקומות בגוף החיידק עלול לפגוע? ואיך בודקים? משטח אף? משטח אף מועיל גם אם זה במקומות אחרים? תודה

16/01/2015 | 17:12 | מאת: ד"ר רביב בנידור

ההדבקה במגע בדרך כלל במוסדות רפואיים וסיעודיים אם כי בראצות הברית נפוץ גם בקהילה . סימנים לזיהום - תלוי איפה בגוף . חום גבוה יהיה בדרך כלל . האבחנה בתרביות . סיקור [ משטחים ] של עור , רקטום ואף יצביעו על נשאות אך זה לא אומר שיש זיהום פעיל . חשוב להבין שמדובר בחיידק שנמצא בגופו של כל אחד מאיתנו אך ה MRSA זו גרסא אלימה ועמידה לאנטיביוטיקה שלו שנוצרה כתוצאה מטיפול יתר באנטיביוטיקה ו"טיפול" סתם בנשאות עלול ליצור עוד חיידקים עמידים ואלימים . מטפלים במחלה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)