תרבית שתן

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/12/2014 | 19:57 | מאת: שירה

שלום אצל חולה סיעודי נלקחה תרבית שתן לאחר עליית חום חד פעמית עם הזעה מרובה (כנראה הוריד את החום בזמן ההזעה) התוצאות: URINE CULTURE PROVIDENCIA STUARTII 0.00 MIC SENSITIVITY PIPERA/TAZOBACT <=4 S AMPICILLIN >=32 R AMIKACIN <=2 S CIPROGIS 1 S ZINNAT >=64 R CEFTAZIDIME 2 S CEFOXITIN <=4 S CEPHALEXIN >=64 R CEFTRIAXONE >=64 R ERTAPENEM <=0.5 S NITROFURAN 128 R FOSFOMYCIN 32 S GENTAMYCIN <=1 S MEROPENEM <=0.25 S RESPRIM <=20 S URINE CULTURE PROTEUS MIRABILIS 0.00 MIC SENSITIVITY PIPERA/TAZOBACT <=4 S AMPICILLIN >=32 R AUGMENTIN 8 S AMIKACIN <=2 S CIPROGIS 1 S ZINNAT >=64 R CEFTAZIDIME <=1 R CEFOXITIN <=4 S CEPHALEXIN >=64 R CEFTRIAXONE >=64 R ERTAPENEM <=0.5 S NITROFURAN 128 R FOSFOMYCIN <=16 S GENTAMYCIN <=1 S MEROPENEM <=0.25 S RESPRIM <=20 S URINE CULTURE COUNT 10E6 CFU/ML לציין שהחולה עם קטטר מזה כמה חודשים, ובימים שלפני שנלקחה תרבית הוחלף הקטטר פעמיים (כנראה עקב יציאה מהמקום) כעת אין חום אז הרופא במוסד הסיעודי אמר שאין צורך לטפל בחיידקים. באלו חיידקים מדובר? מה מקורם? והאם זה קשור לעצם החלפות הקטטר? האם אכן אין צורך בטיפול כל עוד אין חום? זה דורש בדיקת מעקב חוזרת? תודה

15/12/2014 | 15:43 | מאת: ד"ר רביב בנידור

מדובר בחיידק מוכר כגורם לזיהום בשתן. קטטר הוא גורם סיכון כמו גם דמנציה. . החלטה על טיפול ובדיקות חוזרות יתבצעו על ידי הרופא המטפל ולא באינטרנט .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)