צילום חזה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/12/2014 | 11:56 | מאת: אילן

שלום צילום חזה שבוצע עקב שיעול ועליית חום קלה (ייתכן וממקור אחר), בהאזנה לריאות נשמע משהו. בוצע צילום AP בלבד,בישיבה,לא אופטימלי טכני. צל הלב מעט מוגדל. ציור ברונכווסקולרי מוגבר דיפוזי במידה קלה. האם זה שולל דלקת ריאות? מה המשמעות של הממצא? והאם מצריך בדיקה נוספת או מעקב כלשהו? יש לחשוש שיש קשר לאי ספיקת לב? תודה

09/12/2014 | 16:58 | מאת: ד"ר רביב בנידור

לא שולל לחלוטין דלקת ריאות . רופא מטפל יחליט על סמך שילוב קליניקה וצילום . CRP יכול להיות מוגבר גם במחלה ויראלית רגילה . פחות קשור לאי ספיקת לב אם כי ייתכן .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)