כאבים בבטן תחתונה צד שמאל - האם במיון יעזרו לי?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/11/2014 | 22:51 | מאת: איתן

שלום, שמי איתן, בן 44, עם היסטוריה של מעי רגיז ורפלוקס (טופלתי בעבר בלנטון, אומפרדקס וכו'). ואודה לעזרתכם לגבי כאב בטן תחתונה צד שמאל, בין צלע שמאלית לקו הטבור כבר 4 חודשים. מדובר בכאב בטן חד, מעין צביטה או התכווצות במקום מאוד ספציפי שחולף תוך מספר שניות, ולפעמים חוזר לסירוגין במהלך שעות היום. הכאב הנ"ל ללא קשר מובהק לאוכל, יציאות וכד', אל אולי יש החמרה כתוצאה מאוכל. כן יש לי עצירות (התרוקנות עצמאית חלקית, בטן נשארת נפוכה, הרבה גזים, ולכן משתמש בנרות גליצרין פעם ביומיים בממוצע), אין ירידה במשקל ו/או שלשולים! אולטראסאונד דרכי שתן וכליות – תקין. כל בדיקות הדם תקינות, כולל CRP, למעט ויטמן די שבחסר, עובדה שלא רלוונטית לתלונה שלי. גם נשלל חיידק היליקובקטור פילורי בתבחין נשיפה וגם תפקודי בלוטת תריס תקינות. אשמח לדעת: 1.האם נדרש תהליך בירור מעמיק יותר? ואם כן, איזה? 2.האם כאב בטן מהסוג הזה עשוי להדליק נורה אדומה ולהצביע על משהו חמור או לא? 3.האם האזור מצביע על אולקוס אפשרי ועל כן מומלץ לעשות בדיקה של גסטרוסקופיה? 4. האם מומלץ לעשות בדיקות דם נוספות: CBC, ESR, B12, FOLIC ACID, FERRITIN, P-ANCA, ASCA, CLOST DIFF, בדיקת צואה, פריזיטים כולל לאוקוציטיםX3, תרבית קצת מודאג, תור לגסטרו רק עוד חודש, ולכן אודה על צפירת הרגעה, איתן

14/11/2014 | 12:31 | מאת: ד"ר רביב בנידור

איתן שלום . על פניו לא נשמע כמצב חירום לאור הכרוניות תיאור הכאב ויציבותך לשמחתי . כמו כן נשמע שאתה תחת מעקב ובירור מסודרים כולל גסטרו. פחות מתאים לכיב לפי התיאור אם כי כמובן הכל ייתכן ברפואה . בהצלחה .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)