גוף זר רדיו אופקי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/10/2014 | 23:42 | מאת: אוריאל

שלום בבדיקת CT אגן שבוצעה לצורך הדמיית העצם, נמצא דרך אגב גוף זר במעי: "במעי ברביע ימני תחתון, בצקום או במעי דק דיסטלי מודגם גוף זר רדיואופקי בחלקו של 1.9*0.6 ס"מ בעל טיב לא ברור - האם שן? " מה זה גוף זר רדיואופקי? והאם זה משהו שדורש בירור או טיפול או שאמור לצאת לבד מהגוף? זה עלול (או היה) עלול לגרום לנזק כלשהו? תודה

24/10/2014 | 05:42 | מאת: ד"ר רביב בנידור

רדיו אופקי משמעותו שנצפה ברנטגן . יכול להיות כמעט כל דבר ופוטנציאל הנזק תלוי בטיב הגוף ומיקומו במעי .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)