עקיצות מסוכנות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

19/10/2014 | 21:07 | מאת: עדי

הי בת 30 עם מחלה אוטואימיונית . לפני 4 ימים נעקצתי כנראה עי יתושים. למחרת העקיצות התנפחו וגדלו למימדים של כמה סנטימטרים. היום,הנפיחות ירדה אבל העקיצות קיבלו גוון בורדו כהה. כמו שטף דם. מודאגת מאד. האם מסוכן? יכול להיות קדחת הנילוס? מה לעשות. תודה.

20/10/2014 | 19:12 | מאת: ד"ר רביב בנידור

ייתכן ובאמת המטומות קטנות . רוב הסיכויים שפשוט תגובה דלקתית מקומית לעקיצה . תופעות אלו אינן מסוכנות . הסבירות לקדחת הנילוס בעונה זו נמוך ככלל ובכלל [ יחסית ] ואין דרך לדעת האם נדבקת בנגיף בשלב זה כבר . במקרה של קליניקה כמובן יש לפנות לרופא. בכלל אם את מודאגת אז כדאי להראות לרופא .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)