הרטבות לפצע לחץ

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/10/2014 | 17:09 | מאת: רעות

שלום מה ההבדל בין נורמל סליין לתמיסת הרטמן? האם שניהם מתאימים לפצע לחץ גדול דרגה 4 (הגיע לשלב של נקי לאחר שימוש בסולפה מאיילון) בכדי לשמור את הפצע לח? ישנם תחבושות עם תמיסת רינגר (זה בעצם הרטמן?) שמיועדות לפצעי לחץ, האם זה מצביע על עדיפות על סליין? ישנם התוויותנגד כלשהן בשימוש בתמיסת הרטמן לפצעי לחץ עמוקים עם מעורבות עצם? תודה

17/10/2014 | 17:27 | מאת: ד"ר רביב בנידור

שניהם מתאימים , הרטמן מעט חומצי יותר . לא ידוע לי על הבדלים למטרה זו אך איני מומחה בתחום . אולי בפורום פלסטיקה ?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)