חום פתאומי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/10/2014 | 01:25 | מאת: יובל

שלום האם ייתכן מצב של חום גבוה 39.1 במדידה היום בשעות הצהרים(נמדד ב2 מדחומים שונים) שהוא לא על רקע זיהומי וייעלם לאחר מכן כאילו לא היה, במדידות חוזרות במשך היום היה 36.5 בערך, וזאת לאחר מתן אופטלגין חד פעמי? (יש לציין שהזיע הרבה לאחר המדידה הגבוהה) יש מצבים של חום גבוה פתאומי (בבוקר היה תקין) שבא משום מקום ונעלם? מדובר בחולה מאושפז עם קליסטורדיום שטופל בונקומיצין פומי והפסיק לשלשל. על סמך המדידה הגבוהה הבודדת נלקחו תרביות ובוצע צילום חזה (שלא הראה מממצא חריף) והוחל טיפול בקוליסטין + ונקומיצין דרך הוריד במקום בפה. האם ייתכן והוא מקבל אנטביוטיקה שלא לצורך מאחר והכל מבוסס על מדידה חד פעמית שמאז לא היו חומים עד לכעת? החשש הוא בין השאר מחמת שככל הנראה הקוליסטרדיום הגיע עקב שימוש ממושך באנטיביוטיקות שונות. והאם ונקומיצין דרך הוריד יעיל גם לקוליסטורידיום? תודה רבה ולילה טוב

14/10/2014 | 20:37 | מאת: ד"ר רביב בנידור

ייתכן מצב כזה . אני לא אנסה אפילו לענות על יתר שאלותיך באינטרנט לגבי חולה מורכב שאיני מכיר . אני חושב שכדאי שתנסה מקום אחר לתשובות עבור המטופל המתואר פה ובשאלות קודמות שלך - אולי רופאי המחלקה ? יועץ שלך שרואה את המטופל ובדיקותיו מולו ?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)