זיהום פטרייתי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/10/2014 | 22:53 | מאת: דוד

שלום האם זיהומים פטרייתיים באים יחד עם חום גבוה? שינויים בספירות דם? לויקוציטים גבוהים? והאם כחלק מבירור של חום גבוה כשנלקחים תרביות דם, בודקים בתרבית גם פטריות שעשויים להסביר את החום? וספציפית לגבי "Fungemia" האם זה בא עם חום? ניתן לזהות את זה בתרבית דם? איך בודקים את זה? תודה

14/10/2014 | 20:41 | מאת: ד"ר רביב בנידור

1.תלוי איזה - זיהומים חריפים וסוערים = למשל "פונגמיה" כפי שהזכרת בדרך כלל כן . זיהומים אחרים "שקטים" יותר = לאו דוקא. 2.במידה ועומס הפטריה בדם גבוה היא תצמח בתרבית . ניתן גם לבצע תרבית פטריתית מיוחדת.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)