חיידקים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/10/2014 | 19:54 | מאת: עדי

בת 34. ברקע לופוס. היום הנחתי את האצבע על מסך טביעת אצבע בכניסה למקום עבודתי. המסך היה שומני( רובץ חיידקיםני מניחה היות ומניחים בו אצבע מאות עובדים ביום). לאחר חמש דקות בלי לשים לב באותה אצבע בצעתי חתיכת לחמנייה ואכלתי אותה. אני חוששת מאד היות ובטוח עברו חיידקים רבים מהאצבע ללחמנייה אותה אכלתי. שאלותי: 1. מה הסתברות ההדבקה בעיקר לאור העובדה שעכשיו היא עונתה וירוסים והשפעת וברקע לופוס. 2. מהו זמן הדגירה הממוצע לחיידקים הנמצאים על מסך שכזה? 3. האם ניתן בשלב זה למנוע את התפשטות הומרוס או החיידק בגוף? מודאגת מאד. תודה

14/10/2014 | 20:39 | מאת: ד"ר רביב בנידור

1.נמוכה , בעיקר של חיידקים , אולי של וירוסים מעט גבוה יותר - לכן כדאי לשטוף ידיים לפני אוכל . מידת הדיכוי החיסוני שלך לא מחויבת להיות גדולה - תלוי בחומרת הלופוס והתרופות שאת מקבלת עבורו . 2.וירוסים - מספר ימים . 3.לא .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)