תמיסות היפוטוניות והיפרטוניות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

10/10/2014 | 12:00 | מאת: א.ר

שלום רב, ברצוני לברר באיזה מנגנון פועלות תמיסות היפוטוניות והיפרטוניות? למשל, בתמיסה היפרטונית, שבה ריכוז המומסים גבוה מריכוז המומסים בדם, קיימת יציאת נוזלים מהמדור החוץ-תאי לתוך כלי הדם וזה ההפך מדיפוזיה (שבה יש מעבר נוזלים ממקום בו ריכוז המומסים גבוה לריכוז נמוך יותר עד להשוואת ריכוזים). תודה רבה.

10/10/2014 | 15:39 | מאת: ד"ר רביב בנידור

זה בדיוק דיפוזיה ולא הפוך - מעבר מריכוז גבוה לנמוך , וזה לא משנה האם הריכוז הגבוה הוא בתווך התאי או החוץ תאי.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)