פטרת הפה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/10/2014 | 21:46 | מאת: יניב

שלום באיזה דרך ניתן לאבחן האם לשון לבנה זה פטרת הפה או סיבה אחרת? הקושי הוא בין השאר מאחר ומדובר בחולה דמנטי שלא משתף פעולה ונועל את הלסתות, אך לעיתים מפהק ואז ניתן לראות בבירור לשון לבנה. יש לציין שהוא מטופל מזה כמה שבועות באנטיביוטיקות שונות עקב זיהומים שונים במסגרת אשפוז. (עוד לפני האשפוז היה בבדיקת שיניים תחת סדציה ושם הרופא שיניים אמר שיש פטרת הפה) והאם יש סיבה לחשוש שהפטרת בפה היא סימפטום למקומות נוספים? יש בדיקת דם שיכולה לזהות? והאם יש לזה טיפול חוץ ממריחה של דקטרין לפה? כי הוא לא פותח את הפה כך שאי אפשר למרוח שם. תודה

10/10/2014 | 15:36 | מאת: ד"ר רביב בנידור

בכזה חולה במיוחד ניתן להניח כי מדובר בפטרת . אם מאוד רוצים ניתן לעשות משטח לפטרייה . יש טיפולים כולל שטיפות פה, כדורים ואף טיפול דרך הוריד - לפי דרגת החומרה , אני מניח שבחולה כזה , ללא זיהום פעיל כל גופית וללא ניסוי של אמצעים אחרים לפני , אף אחד לא ייתן טיפול דרך הוריד .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)