בדיקת איידס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

27/09/2014 | 14:08 | מאת: שאלה

ביומיים האחרונים, מקננת בי המחשבה כי אולי נדבקתי בנגיף HIV הסיבה היא סקס לא מוגן, לכמה רגעים אך עדיין. המחשבה, גורמת לי להתקפי חרדה קשים ויומיים כמעט ולא ישנתי ... האם זה אפשרי לפנות למיון בכדי להיבדק? איני מסוגל לחכות למרפאות ובמיוחד לא להתייסר יומיים עד קבלת התשובה. בתודה.

27/09/2014 | 17:11 | מאת: ד"ר רביב בנידור

עקרונית אפשר אך לא יעיל : קוקטייל הטיפול ניתן עד 72 שעות מהחשד להדבקה בדרך כלל ולאנשים בסיכון גבוה : אונס , מגע עם נשא ידוע וכדומה , בשל תופעות לוואי של התרופות עצמן . בדרך כלל גם לא ייראו את הנוגדנים בדם שלך כל כך מוקדם . כמובן שאם מדובר ביחסי מין לא מוגנים בסיכון גבוה יש לגשת , עדיף להביא את הפרטנר לבדיקה .

27/09/2014 | 17:30 | מאת: שאלה

יחסי המין היו לפני כחודש וחצי אני מודע לזה שהקוקטייל כבר לא יעזור... אני פשוט רוצה לדעת האם אני נשא או לא אני פשוט מעוניין בבידקת איידס ולא מסוגל לחכות כל כך הרבה זמן בשל החרדה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)