רמת חלבון ופצעים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/09/2014 | 01:33 | מאת: זיו

שלום האם זה נכון שכאשר אדם עם רמת חלבון של 2.5 אין סיכוי לפצעי לחץ להתרפא כל עוד רמת החלבון נשארת נמוכה? האם רמת חלבון כזו בפני עצמה לא רק שמונעת אפשרות של ריפוי, אלא גם גורמת להמשך הרס העור והרקמות? מדובר על פצע לחץ גדול בעכוז, 10-15 ס"מ, עמוק, עם חשיפה לעצם. שאלתי מישהו מדוע לא משתמשים בכל אמצעי החבישה והמשחות המתקדמות שיש (דרמה גרן, הידרוג'לים- אצות, יוני כסף, מקרופאגים, ועוד חומרים מתוחכמים), והוא ענה שזה לא מה שיעזור כל עוד הגוף במצב ירוד ורמת החלבון נמוכה, האם זה החלטי שאכן כך? כרגע הטיפול הוא ביוזול בלבד ומילוי החלל בגזות, עם חבישה יבשה מעל (אם אינני טועה יוזול זה חומר ישן נושן). אשמח למענה והסבר בעניין. תודה ולילה טוב

24/09/2014 | 18:39 | מאת: ד"ר רביב בנידור

רמת החלבון הנמוכה אכן מקשה על ריפוי הפצע . אנחנו כנראה מדברים על חולה במצב ירוד מאוד בבסיס אם המצב הגיע כבר לכזה פצע לחץ וכנראה עם בעיות נוספות פרט לחלבון - כולל אספקת דם טרי לפצע . כל החומרים שציינת אינם מרפאים פצעים - הם יכולים לסייע אולי ולשמור על פצע מסויים נקי אך עד גבול מסויים מאוד .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)