בדיקת דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/09/2014 | 02:15 | מאת: דניאל

שלום מה גורם לאיבוד חלבון? מחלה זיהומית? פצע לחץ יכול להוריד גם? מה ההסבר לכך שאצל חולה מבוגר רמת חלבון כללית בדם תקין 6.4 ועדיין פרוטאין נמוך מאוד 2.6? והאם טרנספרין נמוך קשור לזה או שזה נובע מחוסר ברזל? כמו כן לגבי המוגלובין נמוך (באזור ה 8), האם זה קשור לכל הנ"ל? במה שנוגע לכדוריות אדומות מה שחורג מהנורמה זה: RBC נמוך - 2.85 המטוקוריט נמוך - 26.7 RDW גבוה - 16.4 הנתונים הללו יכולים לכוון על הסיבה לאנמיה? (דימום? חוסר ברזל? הרס של כדוריות אדומות? חוסר ייצור תאי דם?) תודה רבה

18/09/2014 | 07:04 | מאת: ד"ר רביב בנידור

כל הנתונים הנל הם ביטויים של מצב קטאבולי - הגוף מפרק אנרגיה יותר משצורך או שיכול לנצל - התהליכים שציינת כולם יכולים לגרום לכך בין שאר המצבים - ספסיס וזיהום , פצעי לחץ [ גורמים ונגרמים ] ועוד .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)