האם לפנות למיון עם דיסק של MRI?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/09/2014 | 03:23 | מאת: רותם

שלום רב ד"ר. אני בת 18 וחצי, סובלת ממיגרנות מאז ומתמיד אך ממש לא יום יומיות. בחודש האחרון תקף אותי כאב ראש חזק שלא עוזב. יש יום יומיים של "רמיסיה" ואז הוא תוקף שוב ובעוצמה ויכול להמשך שבוע. משבית אותי לגמרי. מלווה בכאבים חזקים מאוד בעורף,בפנים, חולשה. עשיתי סי טי מוח מלפני שנה וחצי ויצא תקין. יש לי APLA אך לא מטופלת בנוגדני קרישה מכיוון שלא היה אירוע עד כה , ואני גם סובלת ממחלת קרוהן במעי הדק. עשיתי MRI מוח מלפני יומיים וקיבלתי דיסק. יקח זמן עד שיהיו תוצאות ובינתיים אני סובלת בטירוף ולא יודעת מה לעשות. האם יש טעם לפנות למיון עם הדיסק של הMRI אך ללא פענוח רדיולוג? מישהו במיון יוכל לעזור ולפענח ואז אני יוכל לתת טיפול מתאים לכאב ראש ? תודה רבה, רותם.

14/09/2014 | 14:41 | מאת: ד"ר רביב בנידור

התלונות הן ככל הנראה כרוניות לתיאורך. אני מבין את סבלך , אך ככל הנראה לא תקבלי מענה במיון . כדאי לפנות למי שהפנה אותך ל MRI - ככל הנראה נוירולוג- רוב הנוירולוגים יכולים לראות דברים גדולים לפחות חריגים בבדיקות דימות . כמובן בהחמרה חריפה של הקליניקה יש לשקול פניה למיון , אך איני מכיר אותך דיי על מנת לקבוע מן הסתם .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)