דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

11/09/2014 | 20:31 | מאת: ערן

שלום דלקת ריאות קשה על רקע אספירציה (הגיע להנשמה), גם לאחר מספר שבועות אשפוז עדיין עם חמצן (3 ליטר), ואינלהציות אירובנט וסטרואידים. האם זה מצביע על נזק בלתי הפיך? איזה נזק עלול להיגרם לטווח ארוך מדלקת ריאות (חיידקית ו/או כימית כתוצאה מאספירציה)? כיצד ניתן להעריך את מידת הנזק אם ישנו, ואת תפקוד הריאות במקרה של חולה שאינו משתף פעולה? תודה

12/09/2014 | 07:57 | מאת: ד"ר רביב בנידור

לתיאורך מדובר במטופל חולה מאוד בבסיסו , כנראה דימנטי [ אינו משתף פעולה ] וככל הנראה גם הריאות חולות . עד כמה ולכמה זמן - יהיה צורך להמתין בסבלנות ולראות . מצבו הבסיסי הוא הבעיה ולמרבה הצער ארועים כמו דלקות ריאות נשנים במטופלים אלו .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)