אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/09/2014 | 13:44 | מאת: ערן

שלום האם תיתכן אי ספיקת לב ללא בצקות בגפיים תחתונות? כלומר, באם אין בצקות ברגליים תחתונות זה שולל בוודאות אי ספיקת לב חדר שמאלי? ולגבי חדר ימני הבנתי שזה משפיע על הריאות וגורם לבצקת ריאות, במה מתבטא בצקת ריאות מבחינת תחושות? האם כל עייפות והזעה ונשימה קשה בזמן מאמץ ו/או התרגשות ו/או מזג אויר חם אמורי להחשיד בכיון של בצקת ריאות או שיש לזה סימנים חד משמעיים וחמורים יותר? תודה

06/09/2014 | 16:34 | מאת: ד"ר רביב בנידור

בהחלט תיתכן אי ספיקה בלי בצקות . דוקא אי ספיקה ימנית תגרום לבצקות יותר ופחות , או מאוחר יותר ,לבצקת ריאות . התסמינים שאתה מציין בהחלט יכולים להגרם מאי ספיקת לב - כמו גם מסיבות רבות אחרות .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)