צילום חזה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/09/2014 | 00:35 | מאת: רויטל

שלום מה בעצם ההבדל בין דלקת ריאות - בצקת ריאות - שאיפת תוכן קיבה לריאות? האם בצילום חזה ניתן להבדיל בין הפרשות של ליחה ודלקת להפרשות של שאיפת תוכן קיבה? מה רואים בצילום חזה בבצקת ריאות? והאם על פי צילום חזה והאזנה לריאות ניתן לדעת האם הבעיה היא ריאתית או ממקור לבבי? השאלות בעיקר לגבי חולה שלא מתקשר, כך שלא ניתן להיעזר בתלונותיו. תודה

05/09/2014 | 11:22 | מאת: ד"ר רביב בנידור

בדרך כלל לפי מאפייניים קליניים ורנטגניים שונים ניתן להבדיל בין דלקת ריאות לבצקת ריאות . לפעמים לא , ולפעמים החשד הוא בשילוב ומטפלים בשניהם . לא תמיד ניתן להבדיל בין דלקת ריאות חידקית לאספירציה ובדרך כלל אין צורך . הטיפול הוא דומה . הרבה פעמים גם אספירציה מסתבכת בזיהום .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)