לחץ דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/08/2014 | 18:05 | מאת: יהודית

שלום רב אני יהודית ואני בת 54, אני סובלת מיתר לחץ דם. מה שמוזר הוא שבמדידת לחץ דם ביד ימין כמעט תמיד יוצאים לי ערכים גבוהים יותר מאשר מדידת לחץ הדם ביד שמאל. במדידה האחרונה שערכתי: יד ימין - 140/80 יד שמאל - 120/70 איך זה יכול להיות? האם זה מעיד על משהו? אני מטופלת בכדורים להורדת לחץ דם... לתשובתכם המהירה אודה בברכת המשך שבוע מבורך

24/08/2014 | 19:47 | מאת: ד"ר רביב בנידור

בהפרשים של מעל ל 20 ממ בין שתי הידיים באופן קבוע ניתן לבצע בירור לשלילת סיבות וסקולריות לגורם - הצרות אבי העורקים , לחץ על כלי דם - ניתן לבצע אקו לב וסיטי של בית החזה . דרך רופא המשפחה או רופא כלי דם .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)