קרק אפ

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/08/2014 | 01:07 | מאת: יעל

שלום אני מקווה שכתבתי נכון, האם יש חיידק כזה (קרק אפ)? בן משפחה שמאושפז כמה שבועות בבית חולים, היום תלו מעל מיטתו שלט "בידוד מגע", האחות אמרה שיש חשד לקרק אפ. במה מדובר? איך זה מגיע? ומה הכוונה ב"חשד"? אני מניחה שמדובר על תרביות. יש לזה טיפול? תודה

19/08/2014 | 17:48 | מאת: ד"ר רביב בנידור

כנראה שלא כתבת נכון אך בכל זאת אענה מכיוון שהתשובה נכונה לרובם של החידקים העמידים - הם נפוצים בבתי החולים , ההדבקה קלה ובכמעט כל צורה . הסיבות רבות - חסר צוות , חסר שטיפת ידיים , מבקרים רבים מהחוץ [ משפחות ] שמעבירים גם את החידקים , מערכות חיסון ירודות של החולים , שימוש יתר באנטיביוטיקות בחולים שבמדינות אחרות לא תמיד יקבלו את האנטיביוטיקות הללו . לצערי זה המצב .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)