פג

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/08/2014 | 03:12 | מאת: רון

שלום 1. האם ניתן לבצע פרוצודורה של פג לצורך הזנה במסגרת ובזמן אשפוז של אדם מבוגר שאושפז עקב דלקת ריאות קשה ובעיות נשימה, או שחייבים מרווח זמן בין האשפוז לביצוע הפרוצדורה? השאלה מתבקשת עוד יותר עקב העובדה שלחולה יש נטיה לאספירציות כך שמצד אחד יש דחיפות בפג. 2. האם הפרוצדורה מצריכה הרדמה כללית? סדציה? הרדמה מקומית? 3. האם חולה דמנטי שלא אוכל לבד, אלא אוכל רך בעזרת מזרק, כאשר ישנו הסיכון של אספירציה, רצוי לעשות פג? קראתי בויקיפדיה שיש בעיה עם זה: (יחד עם זאת, נמצא כי באוכלוסיות מטופלים מסוימות השימוש בצינור הזנה אינו אמצעי יעיל, המשנה את מהלך המחלה. כך, אצל חולי שיטיון (דמנציה) מתקדם נמצא כי קיים שיעור תמותה גבוה מאד, בממוצע של 33% מן המטופלים, ב-30 הימים הראשונים לאחר החדרת הגסטרוסטום. הגורמים העיקריים המנבאים את שיעור התמותה הם גיל מעל 75 שנה, אשפוז בעקבות מחלה חריפה, אספירציה (שאיפת חלקי מזון לריאות), דלקת ראות ודלקת בדרכי השתן.) 4. שאלה לסיום, כמה זמן ניתן להיות עם זונדה? והאם צינור הזונדה לא בעייתי לכשעלצמו מבחינת אספירציות עקב כך שהוא לא מאפשר לספינקטר להיסגר? תודה רבה

19/08/2014 | 17:44 | מאת: ד"ר רביב בנידור

לרוב הפעולה לא מתבצעת באשפוז חריף אם כי ניתן . הסיבות לכך שונות . לפעמים עדיף להתרחק מזיהום חריף לפני הפעולה . בינתיים ניזונים עם זונדה. אספירציות אפשריות גם עם פג וגם עם זונדה . הפרוצדורה בסדציה .צריך אפוטרופסות.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)