ירידה בלחץ דם וירידה בתפקודי כליות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/08/2014 | 22:29 | מאת: ראובן

שלום חולה בן 65, דמנטי במצב סיעודי, לאחר אספירציה קשה, הגיע למיון עם אבחנה של ספסיס + דלקת ריאות וקוצר נשימה, עם דופק גבוה (מעל 140). לאחר מספר שעות של טיפול במיון עם חמצן ואינהלציה, הוחלט להנשים עקב צניחה של לחץ הדם. בהמשך גם לאחר הנשמה הלחץ דם המשיך לרדת, דופמין לא עזר, טופל ב נור אדרנלין לוריד מרכזי. מאז היתה ירידה בתפקודי הכליות, אי מתן שתן, עליה ברמות קריאטנין (הגיע ל 7 ), וכן עליה ב BUN (מעל 80) טופל בפוסיד והתחיל להוציא נוזלים, אך עדיין רמות קריאטנין ו BUN גבוהים (היתה ירידה קלה בקריאטנין) רציתי לשאול א. מה הסיבה לצניחת הלחץ דם? ב. האם צניחת הלחץ דם זו הסיבה לפגיעה בתפקודי כליה, או הספסיס או דבר אחר? ג. האם הפגיעה בכליות היא הפיכה? אם כן, כמה זמן זה יכול לחכות? ד. יש צורך בבדיקות נוספות? יש משהו שניתן לעשות בכדי לשפר את הקריאטנין? תודה רבה

16/08/2014 | 21:05 | מאת: ד"ר רביב בנידור

מדובר בשוק ספטי . הפגיעה בתפקוד הכליתי היא רק פן אחד והיא משנית לתת לחץ דם , לזיהום עצמו , להשפעה של התרופות בהן מנסים לאזן את המטופל . הפרוגנוזה רעה לצערי .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)