כמות שתן מסיבית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/08/2014 | 11:41 | מאת: אייל

שלום, לפני כמה שבועות פתאום התחלתי מדי פעם להשתין באופן מסיבי כמויות גדולות של שתן שלא פרופרציונליות לכמה אני שותה. שמתי לב שזה קורה רק כאשר: 1)אני לוקח ויטמין D. או 2)אני אוכל ארוחות גדולות ומלאות בפחמימות. עשיתי בדיקת דם ויש לי ויטמין D נמוך וגלוקוז קצת גבוה. הרופא שלי לא יודע למה זה קורה. ידוע לך מה יכולה להיות הסיבה? תודה.

14/08/2014 | 18:26 | מאת: ד"ר רביב בנידור

גלוקוז גבוה יכול לעשות זאת , השאלה אם אצלך הוא די גבוה . סיבות אורולוגיות הן גם סיבה וכמה אנדוקריניות נדירות מאוד . רוב הסיכויים שזו תופעה חולפת שתסתדר מעצמה .

15/08/2014 | 11:24 | מאת: אייל

היי, הגלוקוז לא גבוה כל כך(99), אז זו לא הבעיה. הבעיה היא שאו 1 או 2 גורמים להשתנה חד פעמית בצורה מאוד מאוד מסיבית. כלומר, אם אני כמעט לא שותה ולא אוכל, אבל אני לוקח ויטמין D, אז תהיה לי כמות שתן מסיבית. כבר עבר מספיק זמן וזה עדיין לא עבר. יש לך רעיונות לאבחון?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)