אספירציה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/08/2014 | 22:22 | מאת: אור

שלום אדם מבוגר ששואף לריאותיו כמות גדולה של תוכן קיבה, מה זה עושה לריאות? הדלקת ריאות מתפתחת מיידית? (עם סימנים של חום ועליה בלויקוציטים) האם תוכן הקיבה שכולל גם מיצי קיבה גורם לנזק נוסף לריאות? והאם תמט ריאתי שנגרם מזה, הוא הפיך? מה בעצם גורם לתמט? ומה מרפא את זה? תודה

13/08/2014 | 10:15 | מאת: ד"ר רביב בנידור

לא חייבים להיות חום ולויקוציטוזיס .בטח לא מייד . הנזק לריאות הוא משולב - כימי - מתוכן הקיבה - וגם זיהומי בהמשך עם חיידקים שמתפתחים ותגובת הגוף אליהם . התמט נגרם בדרך כלל מחסימת דרכי הנשימה בתוכן מזון . במידה ולא משתחרר עם סקשן אז ניתן לבצע ברונכוסקופיה .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)