אנטביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/08/2014 | 01:56 | מאת: בני

שלום באלו מקרים משתמשים בתרופות דלהלן: כלורמפניקול בעירוי לוריד Colistin - באמצעות אינהלציה ו/או עירוי. במקרה עליו אני מדבר, יש חשד לדלקת ריאות (שטופלה באנטביוטיקה) חוזרת במסגרת אשפוז בבית החולים שהתפתחה (במקרה או שלא) לאחר גמילה מהנשמה. למיטב הבנתי אין אבחנה וודאית לגבי סיבת הזיהום (חום), אלא משערים שזה מהריאות. התחילו בתחילה לטפל כולסטין דרך אינהלציה, וכעת בנוסף גם דרך עירוי. מהמעט שקראתי על הכלורמפניקול זה נועד בעיקר לשימוש במשחות, האם זה גם טיפול מקובל לדלקת ריאות באמצעות עירוי? תודה

13/08/2014 | 10:16 | מאת: ד"ר רביב בנידור

זה בהחלט טיפול מקובל . בייחוד באנשים שמאושפזים זמן רב ורוצים לכסות חידקים עמידים מחד ומאידך לא להחמיר עוד עמידויות .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)