התעלפות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/08/2014 | 20:51 | מאת: אבי

ד"ר שלום. אני כבן 40. שוקל כ 125 ק"ג. ללא כל בעיה רפואית (למעט ברונכיט שמופיעה לרוב בתקופות מעבר משתמש במשאף סימבורקורט לפי צורך). בתקופה האחרונה כאשר אני צוחק צחוק גדול וממושך מספר פעמים איבדתי את ההכרה למספר שניות ומיד חזרתי לעצמי. לפני כיומיים שוב קרה המקרה, אך הפעם איבדתי את ההכרה למשך זמן ממושך יותר ואף מעדתי ממצב עמידה ונפלתי על הראש. פוניתי לבי"ח שם ערכו לי א.ק.ג בדיקות דם, כאשר הבדיקות יצאו תקינות. שאלתי היא ממה יכולות לנבוע ההתעלפויות ולאיזה רופאים מומלץ לפנות?

13/08/2014 | 10:12 | מאת: ד"ר רביב בנידור

התיאור מתאים לתופעה ואזו וגאלית = באופן פשטני מאוד מדובר בחוסר איזון קצר במערכת העצבים ההקפית שגורם באחת ממספר דרכים לירידת לחץ דם חולפת והתעלפות . אחת מהאופציות הן בזמן צחוק גדול [ ירידה בהחזר ורידי ללב ] , למשל גם בשיעול או סטרס זה יכול לקרות . זו תופעה שלכשעצמה אינה מסוכנת אם כי נעימה ויכולה לקרות באופן לא צפוי וזו הסכנה . אין הרבה מה לעשות . כמובן בארוע ראשון לפחות כדאי להשלים בירור [ גם דרך רופא משפחה ] של הולטר קצב לב ואקו לב לפחות . ירידה במשקל עשויה לסייע פה .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)