לחץ ולחץ דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

10/08/2014 | 23:50 | מאת: נתי

שלום בן 39 לאחרונה אני בתקופה מתוחה עקב מצב בריאותי לא קל של אחד מבני המשפחה. כשיש החמרה פתאומית זה מכניס ללחץ עוד יותר, באחד הפעמים הללו מדדתי לחץ דם וזה הראה על ערכים של 170/105 בערך, במדידות חוזרות זה ירד כל פעם קצת. האם ערכים כאלו סבירים ברגעי מתח? זה משהו שדורש טיפול או שזה "נורמלי" לרגעי חרדה ומתח? תודה

11/08/2014 | 09:16 | מאת: ד"ר רביב בנידור

ערכים אלו בהחלט אפשריים בזמן מתח . לא ניתן לקבוע אבחנה של יתר לחץ דם והחלטה על טיפול תרופתי על סמך כך . יש לבצע מדידות מדויקות שלא בזמן סטרס בלבד ולהחליט על צורך בטיפול יחד עם רופא המשפחה או לחילופין להשתמש בהולטר לחץ דם .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)