אחותי סובלת מכאבי בטן והקאות חוזרות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/07/2014 | 17:05 | מאת: שאול

שלום ד"ר רביב, אחותי בת ה-18 סובלת מכאבי בטן (באזור הבטן התחתונה)והקאות כבר חצי שנה. זה התחיל לפני חצי שנה תקף אותה גל של הקאות וכאבי בטן בלי הפסקה הגענו למיון , היא אושפזה למשך שבוע ולאחר מכן שוחררה. היא עברה כל בדיקה אפשרית במשך התקופה האחרונה סיטי MRI גסטרוגופיה ופסיכולוג. בהתחלה היה לה הליקובקטר שטופל באנטיביוטיקה לתקופה של 20 ימים ועבר. ומאז היא עדיין סובלת באופן קבוע מכאבי בטן חוזרים וכל שבועים התקפה של הקאות למשך יום שלם. חשוב לציין שהיא ירדה בעקבות כך 7 קילו והיא שוקלת כיום 40 קילו. אנחנו עובדים עצות

16/07/2014 | 19:15 | מאת: ד"ר רביב בנידור

אם עברה גם קולונוסקופיה ? - אני מניח שכן , אך אם לא אז רצוי לעבור . כמו כן ראוי לציין כי הסיבה הנפוצה ביותר לכאבי בטן תחתונה בנשים בכלל ובפרט בצעירות היא בכלל גניקולוגית . הבעיה היא שבדרך כלל לא מוצאים כלום בבדיקות הגניקולוגיות . ההתקפים יכולים להיות קשורים לתקופת המחזור למשל , ליחסי מין אם מקיימים , אך לאו דוקא . חשוב כמובן בכל זאת להבדק על ידי רופא נשים ולשאול בעצתו גם אם לא ראה כלום [ מה שסביר מאוד כאמור מעלה ] . כדאי במקביל לספק טיפול אנלגטי טוב [ משכך כאבים ] כמובן . חשוב גם לזכור שתפיסת הכאב שונה מאוד מאדם לאדם . בהצלחה .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)