כאב באזור הצלעות התחתונות בצד שמאל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

07/07/2014 | 21:48 | מאת: שי

מזה כמה שבועות שיש לי כאב חזק בצד שמאל באיזור הצלעות התחתונות.הכאב מופיע חזק יותר לאחר הליכה או מאמץ פיזי,אך גם לעיתים בלי קשר למאמץ פיזי פתאום הכאב צץ.שמתי לב גם שאני מתכופף קדימה או מתמתח חזק אז יש מעין קליק באיזור,כאילו משהו קופץ החוצה וחוזר-למרות שזה לא נראה חיצונית.הייתי אצל רופאת המשפחה שבדקה את האיזור וחשדה שאולי זה קרע בשריר או שבר בצלע.עשיתי צילום רנטגן ap-oblique של האיזור שלא מצא ממצא כלשהו.מה לעשות ? איך אפשר להפסיק את הסבל הזה ??

08/07/2014 | 12:14 | מאת: ד"ר רביב בנידור

ראשית יש לודא כי אין מדובר בכאב לבבי לאור צד שמאל וקשר למאמץ.איני מכיר אותך ואת גילך ולכן יש רופאת משפחה . במידה ואין רושם שמדובר בכאב לבבי יש לתת טיפול נוגד כאב ודלקת לכ 10 ימים ולהעריך תגובה . במידה ואין שיפור אז לשיקול הרופאה בירור נוסף כגון מיפוי עצם , מרפאת כאב וכולי.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)