שינויים במדידות לח"ד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

25/04/2014 | 00:52 | מאת: אריאל

שלום במדידות ביתיות עם מכשיר אוטומטי, אני מוצא שלחץ הדם שלי בבדיקות באותן כמה דקות משתנה בצורה די משמעותית. הפערים מגיעים לעד 25 בסיסטולי, ועד 15 בדיאסטולי. השינויים הן בעיקר מהגבוה במדידה ראשונה לנמוכים יותר במדידות שלאחר מכן (באותו טווח זמן) , אך מצאתי גם שינויים במדידות החוזרות שלפתע קפצו במספרים משמעותיים. 1. מה הסיבה לזה? זה מעיד על בעיה כלשהי? 2. אדם שסובל מלחץ דם גבוה זה משהו סטטי שלא יורד או שגם חולה לח"ד גבוה יכול להיות מדידות נמוכות? כלומר האם העובדה שבאותן כמה דקות יש לי גם מדידות תקינות וגם מדידות גבוהות זה בעיה או מאחר ויש גם מדידות נמוכות זה שולל לח"ד גבוה. תודה

25/04/2014 | 12:14 | מאת: ד"ר רביב בנידור

יש הבדל בין מדידות חוזרות רצופות ובטח ובטח בין מדידות חוזרות לאורך היממה . בדרך כלל זה תקין . לעיתים יש סיבות בעיותיות - תרופות , התיבשות , בעיות בכלי דם שונים . מדידות נמוכות אצל אדם עם יתר לחץ דם לא שולל יתר לחץ דם והן ייתכנו מאוד - גם מסיבות שונות . כדאי לגשת לרופא .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)