תופעות קשות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/04/2014 | 22:15 | מאת: יהודית

שלום רב שמי יהודית ואני בת 53. בחודש דצמבר 2012 הובהלתי לניתוח חירום בראש להסרת מניגיומה פרונטלית בצד שמאל. המניגיומה ישבה על השכבה השנייה של מעטפת המוח. לאחר כשלושה חודשים התחלתי לחוש סחרחורות, הקאות קטנות והופיעה נפיחות בצד ימין של הצוואר יחד עם הרגשת לחץ בצד ימין של הגוף (יד, כתף,צוואר ועוד). לאחר מאמץ הנפיחות בצוואר מתגברת וכמו כן לפני כחודש התחלתי לחוש בכף יד שמאל עקצוצים שדומים לצריבה וקושי לכופף את האצבעות. לפעמים לאחר הארוחה יש לי תחושה של מחנק / קושי נשימתי. לפני כחצי שנה התגלה אצלי חיידק בקיבה וטופלתי בטיפול משולש. חשוב לציין כי התגלה אצלי בקע בסרעפת וכמו כן התגלתה שחיקה בעמוד שדרה צווארי בחוליות c6 ו-c7. האם תוכל לייעץ לי מה לעשות? לתשובתך המהירה אודה יהודית

16/04/2014 | 08:54 | מאת: ד"ר רביב בנידור

מדובר במספר תופעות שונות שאינן קשורות : 1.המנינגיומה:האם נבדק האם ההקאות קשורות - אני מניח שכן ועברת לפחות עוד בדיקת סיטי מח אחת לאחר שחרורך מבית החולים . האם את נוטלת תרופות נוגדות פרכוסים אשר עשויות לגרום לתופעות לוואי כאלו ? 2.מערכת העיכול - הבקע בהחלט יכול להסביר מלאות ואף קוצר נשימה לאחר ארוחה וגם הקאות קטנות . פתרונות : תרופתיים , ארוחות קטנות ורבות יותר , אופציה ניתוחית . 3.הצואר - עשוי לגרום לתופעות ביד שמאל שאת מתארת . האם אכן כך ? - בדיקת רופא ובדיקות עזר - EMG ו CT/MRI . פתרונות קסם לצערי בדרך כלל אין - ניתוחים אינם מומלצים אלא במקרים קשים וספציפים ולא תמיד התוצאות טובות . יש טיפולים תרופתיים שונים. נפיחות לאחר מאמץ בצואר בלבד ? - ייתכן ומדובר בורידים בלבד ואין מה לעשות . ניתן להוסיף אולטרהסאונד צואר ואולי צלום חזה.

17/04/2014 | 09:48 | מאת: יהודית

תודה רבה על תשובתך המהירה ועל ההתייחסות המלאה לכל טענותיי. את רוב הבדיקות שציינת כבר עברתי חוץ מה-EMG ברוב הפעמים לא מצאו כלום. אני כבר לא נוטלת תרופות נגד פרכוסים ובבדיקת הוורידים בצוואר גילו היצרות אך לא המליצו על ניתוח. ההתנפחות בצוואר מתרחשת גם לאחר ארוחה, אלא אם כן אני קמה והולכת מספר דקות לאחר הארוחה. אין מה לעשות לגבי ההתנפחויות ותחושת הנימול ביד שמאל? או לגבי הצוואר? כפי שציינת אעדיף להימנע מניתוח...

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)