חשוב...

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/04/2014 | 17:28 | מאת: נועה

ד"ר שלום אני מטופלת 5 ימים בפלג'יל 250 מג (2 כדורים יחד, פעמיים ביום) ובעקרון אמורה לסיים את הטיפול מחר בבוקר. ביום חמישי בערב ברצוני לשתות אלכוהול, הבנתי שספציפית עם התרופה הזו יש לעשות הפסקה של 48 שעות מנטילת הכדור האחרון ועד שמותר לשתות.. בחלק מהמקומות מצוין שניתן לחכות יממה, האם תוכל לעזור לי להבין בוודאות מתי לקחת את הכדור האחרון, הערב? אם אקח מחר בבוקר את הכדר האחרון זה פחות מ48 שעות? כי זמן ההשפעה הוא 12 שעות בקיצור הערב או מחר?? תודה

15/04/2014 | 19:26 | מאת: ד"ר רביב בנידור

תסיימי את הכמות הרשומה לה במועדה - יש הבדל בין הערב למחר בבוקר - זו עוד מנה . אחר כך תדאגי לאלכוהול - תשתדלי להתרחק כמה שיותר מהמנה האחרונה של האנטיביוטיקה - 24 עד 36 שעות וזה גם חשוב כמה אלכוהול שותים .

15/04/2014 | 20:32 | מאת: נועה

אוקיי רק כשאתה כותב מ"המנה האחרונה" הכוונה לקחת 36 שעות מה-כדור האחרון- שלקחתי? כי לכל כדור כזה יש זמן השפעה שהוא נשאר בדם...12 שעות אם אני לא טועה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)