חשש להרעלה - אני מאוד בפאניקה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/04/2014 | 17:02 | מאת: זואי

ביממה וחצי האחרונות יצא לי לשתות חליטות מעלי אקליפטוס בריכוז מאוד גבוה (כחופן של עלים על שתי כוסות מים), בערבוב חליטה מענפי רוזמרין גם כן בריכוז גבוה, כחמישה-שישה ענפין על בערך רבע כוס של מים. וזה גם כולל שימושים חוזרים מספר פעמים באותם עלים וענפים שכבר עברו מספר הרתחות. שתיתי בכמויות אדירות, ממש אינספור כוסות ליום, בכל רגע נתון הייתה לי כוס מלאה חליטה מרוכזת ביד, לא היה רגע שלא שתיתי. ממה שקראתי שמן אקליפטוס הינו רעיל ואסור לבליעה, ומדובר בסכנת מוות. התחלתי להרגיש מעין סחרחורת בשלב מסויים והתחלתי לחפש תשובה בשפה האנגלית בגוגל האים קיימת אפשרות להרעלה מאקליפטול גם אם כתוצאה מחליטת עלים ולא שתיית השמן ישירות. מישהו רשם שכן קיימת אפשרות כזאת, אבל יש צורך בכמות גדולה של עלים שיצרו חליטה שאי אפשר לשתות מרוב שטעמה יהיה מר. מישהי אחרת רשמה איך פעם בלעה בטעות שמן אקליפטוס ותיארה סחרחורות ותחושת 'סוטול' ועירפול בערך כמו שיש לי עכשיו. האים עליי לפנות למיון במהירות או אולי אני סתם בפאניקה מיותרת ? אשמח לעזרה דחופה בבקשה

12/04/2014 | 22:25 | מאת: ד"ר רביב בנידור

לדעתי את ים - 048541900בחרדה מיותרת , אך כדאי וניתן להתיעץ עם המרכז הארצי לרעלים

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)