טחול מוגדל והריון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/04/2014 | 13:13 | מאת: שאלה

שלום לך ד''ר. אני בת 39 ואמא ל2 ילדים. לפני כמה זמן היו לי כאבים במפסעה ועשו לי אולטראסאונד ובמקרה גילו לי טחול מוגדל בגודל 15.8.עברתי מספר בדיקות דם +צילום חזה+מעקב של אולטראסאונד בטן עליונה ( במשך שנה) ולא גילו סיבה לטחול המוגדל וכול הבדיקות חוץ מהטחול המוגדל תקינות. עשיתי גם באופן פרטי בדיקה לבדוק אם יש לי את מחלת הגושה והיא יצאה שלילית.ורופא המטולוג אמר שיכול להיות שזה מולד. אני רוצה להיכנס להריון ומאוד מפחדת שאולי אסור לי להיכנס להריון בגלל הטחול המוגדל. האם זה מסוכן בהריון ( הטחול) והאם יש לזה סיכון בהריון או בלידה?ועוד שאלה אני צפויה לטוס לניו יורק בעוד מספר חודשים .האם מותר לטוס טיסה ארוכה של 12 שעות אם יש טחול מוגדל?תודה רבה רבה

09/04/2014 | 17:23 | מאת: ד"ר רביב בנידור

אין מניעה להכנס להריון רק בשל הטחול לאור תיאורך . לטיסה ממושכת כדאי לשקול אנטיקואגולציה מניעתית [ זריקת קלקסן - תשאלי את רופא המשפחה ] .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)