נשיכת עכביש במקום מסויים?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

29/06/2012 | 20:49 | מאת: טל

היה לנו טיול כמה ימים בשטח, ולאחר לילה אחד לכמה חברים שלי (3) הייתה פתאום פריחה במרפק (הצד שמקפלים, לא המחודד) ואדימות, לקחו אותם לחובש במחנה ואז לחדר מיון אבל לא ידענו מה באמת קרה להם. הם סיפרו ששרף להם במקום והתבלטו להם הוורידים, ולאחד מהם ממש התנפחה היד, ובחדר מיון אמרו להם שלא יודעים ממש ממה זה אבל להגיד שזה תגובה אלרגית מהאל-תוש ששמו באותו לילה. אי אפשר ממש בבירור לדעת מה קרה להם, אבל הם הזכירו שהיו 2 נקודות מגרדות בהתחלה, מה שגורם לי לחשוב שעכביש נשך אותם - שזה ההסבר הכי הגיוני שאפשר להסיק כרגע. הם כולם ממש ננשכו באותו מקום (מרפק יד ימין) וזה ממש מוזר לי. תודה!

30/06/2012 | 15:17 | מאת: ד"ר רביב בנידור

זה יכול להיות כמעט כל דבר - החל מתגובה אלרגית וכלה בעקיצה או נשיכה של כמעט כל חרק או זוחל כולל עכבישים , עקרבים או נחשים . לרופאים אין אפשרות לדעת בדיוק מה זה רק לפי הסיפור או המראה ולא נותנים טיפולים שונים סתם - משאירים להשגחה מספר שעות ורואים לאן הכיוון .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)