חולה שנפטר בבית החולים, במחלק לא מתאימה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

08/05/2016 | 15:53 | מאת: אריק

אבא שלי חולה אי ספיקת לב מזה 13 שנים. מוכר בביטוח לאומי כנכה. בשל מחלה זו הביקור בתי החולים בעקבות התנפחות הגוף מנוזלים היתה שכיחה. לאחר תהליך המיון מזה שנים, אבי אושפז תדיר במחלקה טיפול נמרץ - לב / קרדיויולוגיה. ליבו של אבי היה במצב קשה מאו לטענת הרופאים עצמם בשנתיים האחרונות. לפני כחודש אישפזו אותו בבית חולים כרמל בחיפה. לאחר תהליך המיון, הרופא האחראי אמר לי אף שגופו נפוח ממים, מפני שאי מקום במחלקה של טיפול נמרץ לב ובעקבות ההערכה נקודתית שלו בשטח הוא יאושפז במחלקה פנימית. עוד באותו לילה לאחר העברתו למחלקת פנימית, הוא נפטר בלילה. סיבת המוות היא הכשל הלבבי שהיה לו, וזה היה מוכר לכולנו. השאלה שלי היא כזו, עצם הצבתו במחלקה לא ייעודית למצבו, שאין בה את המכשירים המתאימים לטפל ולאבזר חולה קשה זה האם היא רשלנות רפואית ?

אריק שלום רב המתואר יכול להוות התרשלות אך יש הכרח שמומחה רפואי מתאים יבחן התיעוד ויחווה דעתו לפני שמוגשת תביעה.,

מנהל פורום רשלנות רפואית