נתיחה לאחר המוות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

31/03/2015 | 17:09 | מאת: משה

שלום, אחי נפטר לאחר שעשו לו ניתוח בנגידו לרצונו והייתי מעוניין לעשות לו נתיחה לאחר המוות כדי לברר את העניין. שאלתי היא מה הפרוצדורה לכך? האם יש לנתיחה שכזו עלות ואם כן כמה? תודה מראש.

31/03/2015 | 17:18 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

משה שלום ראשית אני משתתף בצערך. על פי חוק ניתוח שלאחר המוות מתבצע כאשר קיים חשד למעשה פלילי או לרשלנות רפואית חמורה ביותר או שסיבת המוות אינה ברורה וחריגה. במידה ואף אחד מאלו לא מתקיים עליך לבקש ממנהל המחלקה שיסייע לך לארגן נתיחה שלאחר המוות, המתבצעת בתשלום, בבית החולים בו הוא נפטר או במכון לרפואה משפטית באבו כביר. עלות הניתוח אינה ידועה לי ומשתנה בהתאם להיקפו. עם זאת המלצתי היא, במקרה של חשד לרשלנות, כי תיפגש ותתייעץ באופן מפורט, מדויק, ישיר ובלתי אמצעי (לא בפורום) עם עו"ד המומחה בתחום הרשלנות הרפואית ועם רופא מומחה ברפואה משפטית. זאת על מנת לשקול היטב האם כדאי מבחינה ראייתית לדרוש את הנתיחה או לא. שלא תדע צער

31/03/2015 | 18:04 | מאת: משה

מנהל פורום רשלנות רפואית