ייעוץ של רופא מכבי מגן זהב שהוביל לאירועי לב

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/03/2015 | 16:18 | מאת: עמית

ב9/2010 וב10/2014 בשני התאריכים היו לי אירועי לב קלים ,אך טראומתיים, כי לא הצינטור לא הועיל וחודשים אחרי היו לי תעוקות משביתות.ובשניהם עברתי צינטור מידי ,אך לא נמצאה חסימה שגרמה לאירוע והאירועים הוגדרו כ"חסימה של עורקים קטנים שארעו כנראה עקב קריש דם שחסם והשתחרר כתוצאה מחומרי הדילול הניתנים בבית חולים לפני ובמהלך הצינטור". אני ידוע כחולה לב משנת 2000 אז עברתי אירוע חסימתי קטן ומאז טופלתי בתרופות כולל מיקרופירין לדילול דם באופן קבוע. חודשים מספר לפני כל אחד משני האירועים ,בקרתי אצל יועץ מכבי מגן זהב ,(אני משלם באופן פרטי את מחיר הביקור ומקבל החזר חלקי ממכבי מגן זהב )פרופסור משה עירון(שטרנפלד) שהוא היה רופא פנימאי בכיר בבית חולים קפלן ובנוסף התמחה ברפואה סינית והוא פרופסור לרפואה סינית ,עם מוניטין ויש לו תכנית שיקום לחולי לב קשים, בביקור הראשון ב2010 הוא נתן לי דף המלצות ובו רשום בין היתר להפסיק האספירין ולקחת במקומו תוסף "נאטוקינז" כך נהגתי וכעבור מספר חודשים קבלתי אירוע לב, לא קשרתי בין השניים ! אך בגלל האירוע והצורך בתשומת לב לתרופות ,בחרתי להתמקד ברפואה הרגילה , ב2014 לאחר שכבר זמן רב חזרתי לאיתני וקטנה מאוד כמות התרופות ,חשבתי לחזור לנושא הטבעי ובקרתי שוב את פרופסור עירון ,והוא המליץ לי להפסיק האספירין ולקחת במקום תוסף "נאטוקינז" הפעם משום מה אני רשמתי את ההמלצות התייעצתי עם רופאת המשפחה ויישמתי אותן , כעבור מספר חודשים שוב קבלתי אירוע לב קטן לא חסימתי עכשיו לאחר השיקום "נפל לי האסימון" הרי ב2 האירועים הפסקתי מספר חודשים קודם את האספירין בהמלצתו החזקה של דר עירון , התקשרתי איליו ,הוא מסרב לקחת אחריות אני משוכנע שאם לא הייתי מפסיק עם האספירין לא היו מתרחשים 2 אירועי הלב ,בבדיקות מצאו שאני שומר על עורקי נקיים ,מאז היארוע בשנת 2000 אין החמרה נוספת בהצרתם. אתי

08/03/2015 | 10:33 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

שלום רב, על מנתלקבוע שאירוע רפואי מוסיים או טיפו רפואי מהווים רלשנות רפואית יש לקשור מדעית/ רפואית בינו לבין הנזק. במקרה שלך יש לקבל חוות דעת רפואית שעושה קשר בין הפסקת הטיפול באספירין לאירועי הלב. יש לקחת בחשבון את העובדה שהנך חולה לב קודם לכן. בברכה,

מנהל פורום רשלנות רפואית