חשש לרשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

02/12/2014 | 08:50 | מאת: אני

שלום רב, אבי שהיה בתחילת שנות ה-60 לחייו, נפטר בפתאומיות לאחר אשפוז קצר של פחות מ 24 שעות בעקבות דלקת ריאות חריפה. אבי היה אדם שחי אורח חיים בריא ועשה ספורט, לכן לאחר המוות המליצו לנו שתבוצע נתיחה לברר לסיבת המוות על מנת שלנו תהיה סגירת מעגל וכמובן שנבין מה בדיוק קרה והאם יש צורך בטיפול לנו/בדיקות כלשהן. כעבור חודש תוצאות הנתיחה הועברו לרופא המשפחה שציין שאינו יכול למסור את הממצאים, בבית החולים מציינים שלעולם אינם מעבירים תוצאות של נתיחה לאחר המוות ולמשפחה ואם נרצה, הם "יואילו" להעביר אלינו סיכום אישפוז אבל רק אם נציג להם צו יורשים(??). אם הנתיחה בוצעה בהסכמתנו ולבקשתנו מדוע מסתירים מאיתנו את סיבת המוות? מדוע לא מסכימים לחשוף בפנינו את הדו"ח הפתולוגיאו לפחות את הממצאים? האם יש להם בעצם מה להסתיר? הרי מדובר במידע שחיוני לנו מעבר לעניין סגירת המעגל, גם לוודא האם אנו נזקקים לטיפול כלשהו או לבדיקות כלשהן. יתרה מכך- אם מדובר באבי מדוע עלינו להציג צו יורשים על מנת לקבל סיכום אישפוז? אנא עצתכם מה קורה כאן היות ואנו אובדי עצות. תודה מראש

03/12/2014 | 14:08 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

אני שלום, כנראה שאכן יש לבית החולים מה להסתיר. אינני מכיר הוראה המתירה לבית חולים למנוע מיורשים מידע רפואי על אודות נפטר, כולל לא דו"ח נתיחה שלאחר המוות. עם זאת, גם בכדי לקבל את הפרטים הנ"ל הנכם זקוקים לצו ירושה כי הבקשה מוגשת למעשה בשם המנוח ומי שרשאי לנהל את ענייני המנוח הם יורשיו על פי החוק. בברכה,

מנהל פורום רשלנות רפואית