האם ניתן לתבוע בתביעות קטנות בגין פגיעה באוטונומיה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

03/11/2014 | 14:16 | מאת: דודו

האם ניתן לתבוע בתביעות קטנות בגין פגיעה באוטונומיה ואו/ שזה מחייב סדר דין בביהמ"ש השלום ? כפי שהבנתי סכום התביעה בפגיעה באוטונומיה אינו גדול ומתאים לבית משפט לתביעות קטנות. אבל האם בית המשפט לתביעות קטנות יכול לסרב לדון בתביעה ולהעביר לשלום (שזה כבר סיפור יקר יותר) תודה מראש על המענה....

11/11/2014 | 14:59 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

דודו שלום, קשה להשיב על השאלה באופן חד משמעי שכן הפיצוי בגין פגיעה באוטונומיה נגזר מהמקרה עצמו ומעצמת הפגיעה ובהחלט היו מקרים שנפסק פיצוי העולה בכמה מונים על סמכותו של בית המשפט לתביעות קטנות. כמו כן, אם המקרה לא ברור באופן יוצא דופן, סביר שבית המשפט יעביר את התביעה לסדר דין רגיל. המלצתי היא שתתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום ותקבל החלטה מושכלת. בברכה,

מנהל פורום רשלנות רפואית