כאבים וטראומה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

26/08/2014 | 21:36 | מאת: שרית

לאחרונה התגלגלתי לתוך טיפול אחת מהקופות- טיפול מקיף (עקב תופעת לוואי למצב בריאותי ונטילת תרופות שהחריפו את מצב השיניים, לכשסיימתי את הסאגה הזו, הייתי חייבת, בהמלצת רופא השיניים לטפל ומהר) - הטיפול התחיל בטיפול שורש במרפאה בעיר אחרת (לאחר נפילת השלמה וגילוי כי השן הזו מחייבת טיפול שורש, אם כי לא נמר דבר על זה בשנה שלפני כשבוצעה ההשלמה). הטיפול השורש היה ללא כאבים ואו תופעות לוואי. כמצופה מעצמי ומסף הכאב שלי. הרופא היה זהיר ורגיש (עקב בעיה של טסיות נמוכות כרונית) וביצע במהירות את הטיפול עד הכתר הזמני. את המשך הטיפול המלא העתקתי לעיר מגורי בסניף אחר של אותה קופה. קודם כל, לא בוצעה בדיקה לשן עם הכתר וטרם נלקחו מידות על מנת לעשות כתר קבוע (וזה כבר מפסח 2014),המשכתי בתוכנית טיפול המיועדת, וביום שהייתי אמורה לעבור סתימה, הרופא אמר שעלי לבצע עקירת שן בינה חצי כלואה בדחיפות. קבע לי תור מהיום להיום (בשל תלונות כאבים פתאומיים). הרופא של העקירה הזריק חומרי הרדמה מקומית ואדרנלין, על אף ידיעתו למצבי הרפואי והגבלתו בסוגי הרדמתו (שאני אינני יודעת, אינני רופאה. למעט אדוויל, אספירין וממשפחתם לא ידעתי על הגבלה). על הכיסא פירפרתי והחוורתי וחצי שעה לקח לדופק שלי להסתדר ולצבע לחזור. הרופא בחר להמשיך בהליך, על אף ההרדמות הרגשתי כל תנועה שלו בפה, על אף נסיונותי לומר לו על כך. לאחר מכן שבועיים שלמים הייתי נפוחה עם סימן כחול וכאובה עם פעמים פנייה למיון מדימומים מאזור העקירה לאחר חוסר מענה יאה מהסניף בו בוצעה העקירה. באותם שבועיים לא יכולתי ללכת לעבודה בגלל כאבים והנפיחות (עבודתי פרונטאלית) לא האשמתי כי ידעתי שעקירה היא הליך כואב ולוקח לו זמן להחליף במיוחד למי שיש בעיה בקרישה. אך היחס היה לא רציני. המשכתי עם התוכנית טיפול והגעתי לעשות שתי סתימות לאחר חודש. הרופאה לאחר ריקת הרדמה התחילה לחפור לי בשינים וכולי התכווצתי על הכסא מכאבים, הרגשתי הכל. לכשהבינה הזריקה שוב. כל פעם שהיה לי לוחץ גופי התכווץ כמו פי לא בשליטה וזו כעסה עלי ופתחה את פי באלימות (והפעילה לחץ על הלסת העליונה והשן עם הכתר הזמני היא קדמית והלחץ היה עליה) לאחר הטיפול, כתגובה אלרגית הייתי עם קשיי נשימה ונפיחות. ישבתי בקופה כדי שהכל ירגע הרופאה כבר הלכה(יום שישי) ולא היו רופאים בסביבה. לאחר הרגעות (כמעט שעה) הלכתי. סופש עם כאבים וכתר מתנדנד. במוצאי שבת פניתי לסניף לSOS עם הכתר והדביקו לי אותו. היום, נפל הכתר עם הבורג לאחר שתיית כוס מים. הגעתי לסניף שוב, לאחר ביטול משמרת עבודה (באזור שהכתר נמצא, כמעט ולא נשארה שן והיא קדמית והעבודה שלי היא פרונטאלית). חשוב לציין שאף אחד מהנציגות בסניף לא נתנה לי ענה ראוי ולא ניסתה לסדר לי רופא קבוע והייתי בין רופא לרופא כל הזמן. עכשיו אני חוששת להמשיך בטיפול בסניף הזה, ובכלל בקופה. ונהייתי חרדת טיפולים- לפני טיפול שינים אני לחוצה וקפוצה ולאחריו גם. גם אם זה רק לפתוח פה על מנת להסתכל. ועלי לעשות טיפול ארוך וככל הנראה בהרדמה כדי שאוכל להתמודד עם זה. טיפול בהרדמה כמובן הרבה יותר יקר. בעבר לא הייתי צריכה הרדמה. אבל הסבב הזה עם הרופאים והטעויות האלו שלהם חרטו אצלי חרדה עמוקה האם ישנה עילה לתביעה- או מימון הטיפול בהרדמה?

03/09/2014 | 17:20 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

טיפול שיניים הוא דבר לא נעים לרבים מאיתנו. עם זאת אין זה הכרח שהטיפול יהיה כ"כ טראומטי, במיוחד לא למי שידוע כסובל ממחלות כרוניות. סבל ממחלות קודמות מגביר גם את חובת הזהירות של הרופא המטפל בנו, במיוחד אם ידועה רגישות לתרופות כפי שאת מתארת. נשמע כי ניתן במקרה שלך לבחון אפשרות של תביעה בגין התרשלות בטיפול ובמידה ומומחה יקבע שניתן היה להימנע ממה שחווית. יאיר סקלסקי, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית