רשלנות רפואית כתרי שיניים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/08/2014 | 19:11 | מאת: אנונימי

היי, לפני כשנה ביצעתי טיפול שיניים במרפאה פרטית, חלק מהטיפולים כללו שני כתרים קידמיים לאחר טיפולי שורש. בהתייעצות מול הרופא הומלץ לי על כתרי זרקוניה (חרסינה ללא מתכת). חשוב לציין שעל התוספת הזאת שילמתי בהתאם (לערך 7000 ש"ח) מבדיקה שגרתית שביצעתי היום לאחר שנה מהדבקת הכתרים ובמרפאה אחרת, התברר לי על ידי הצילום וצוות הרופאים במרפאה כי הכתרים "בבעלותי" הינם כתרי מתכת עם ציפוי לבן. בשלב זה פניתי אל המרפאה הקודמת וביקשתי את התיק הרפואי שלי, בו רשום בוודאות כי שילמתי על כתרי זרקוניה. כמובן שהופתעתי מגילוי זה, איני מתכוונת להישאר עם הכתרים הנוכחים ובטח שלא לחזור ולטפל במרפאה הקודמת. איך ומה מומלץ לעשות בנידון? האם לפנות לעו"ד? האם ישירות למרפאה? חשוב לציין כי יש בידי את הצילום שביצעתי היום שמוכיח שאכן ומדובר בכתרי מתכת. אשמח לעזרה, תודה

03/09/2014 | 17:02 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

שלום רב, ברור הוא שביצוע פעולה רפואית בניגוד למוסכם עם החולה מהווה טיפול ללא הסכמה. כמו כן ברור כי התקנת גשר מתכת במקום גשר צרקוניה, מקום שמוסכם על גשרי צרקוניה מהווה גם הפרה של חוזה. בהחלט ניתן להגיש תביעה במקרה זה ולהיפרע פיצויים גם עבור הפרש המחירים וגם הטיפולים המיותרים שהנך נדרש לעבור בנוסף לאלו שכבר עברת. בברכה, יאיר סקלסקי, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית