האם זה חוקי והאם ישנה עילה לתביעה?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

11/08/2014 | 03:38 | מאת: יעל

עברתי ניתוח להוצאת סיליקון מהשפתיים, השפתיים כעת שנה לאחר הניתוח ממש מעוותות ונפוחות מרקמה צלקתית שנוצרה מחיתוך ותפירה לא נכונים כמו כן חוטי תפירה לא ראויים לניתוח שפתיים, בהמשך התברר לי שהרופאה איננה כירורגית אלא רופאה כללית שמציגה את עצמה כמומחית לאסתטיקה ודרמטלוגיה קוסמטית, האם הרופאה יכולה לבצע ניתוח להסרת גושי סיליקון מהשפתיים? הרופאה מציינת שהיא מבצעת טיפולים אמבולוטורים להוצאת גושים מהזרקות כושלות, הבנתי שאלה טיפולים שמבוצעים במרפאה ללא צורך בחדר ניתוח אך האם האם זה חוקי? האם רופאה שאיננה כירורגית יכולה לבצע הליך ניתוחי אסתטי (לא מדובר על הליך חירום רפואי אלא הליך פלסטי)? אני בדיכאון, מתביישת לצאת מהבית. אודה לתגובתך.

03/09/2014 | 16:59 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

שלום רב, על מנת לבחון את שאלותייך באופן מלא מבחינה משפטית, יש לשאול קודם לכן מדוע הוזרק סיליקון לשפתיים ?, האם הייתה לכך סיבה רפואית או אסתטית בלבד ? כמו כן, אם ההזרקה הזו בוצעה בצורה טובה מדוע נזקקת להוצאת הסיליקון ? באשר לשאלותייך באופן ספציפי, הרי שאסור לרופא שאינו מומחה לבצע פעולות כירורגיות, אפילו לא פעולות המוגדרות ככירורגיה קטנה, כל עוד הוא לא קיבל אישור ספציפי ממנכ"ל משרד הבריאות אולם גם אישור זה יינתן רק למי שמומחיותו היא בתחום עיסוק קרוב לתחום ביצוע הפעולה. כך שאם היא אכן רואה כללית שאינה מומחית הרי שהיא עוברת עבירה ובהחלט ניתן להגיש נגדה תביעה גם בעילה זו. בכל מקרה הנני ממליץ על בירור מעמיק יותר של פרטי המקרה על מנת לבחון הגשת תביעה ברשלנות רפואית, רפואה שלמה

03/09/2014 | 17:15 | מאת: יעל

מנהל פורום רשלנות רפואית