תיק רפואי של נפטר

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

24/07/2014 | 14:39 | מאת: שלומית

שלום רב, חברת הביטוח ביקשה מאיתנו להמציא, בין השאר, את סיבת המחלה של אימי טרם מותה בבית החולים. בצו-קיום-צוואה שלה מופיעים 2 אחיי ואני (סה"כ 3 יורשים). בית החולים לא מסכים לספק לי צילום מהתיק הרפואי שלה, הם מבקשים אישור עו"ד שהאחים שלי מסכימים שאקבל את המידע, וגם של אבי, וגם אישור שאין לו ילדים נוספים וכו... סיפור מייגע בשביל משהו שקרה לפני שנתיים. האם לפי החוק מספיק שאחד היורשים שמוזכרים בצוואה יגיע או שבאמת חייבים את כל העו"ד בתמונה? תודה רבה!!!

31/07/2014 | 16:10 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

שלומית שלום, יש צורך בחתימת כל היורשים על כתב ויתור על סודיות רפואית. אין צורך בכל המסמכים וההסכמות האחרות שהתבקשתם להביא. יאיר סקסלקי, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית