עד רפואי מומחה שנפטר

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

07/04/2014 | 21:18 | מאת: דנה

עו"ד שלום רב, מה עושים במצב זה? שרופא כותב חוות דעת למי מהצדדים ו/או רופאים הכותבים דו"ח למשרד הבריאות על כשל רפואי שארע בתמהלך הטיפול בתובעים ורופאים אלו הולכים לעולמם טרם הסתיים המשפט שיהיו מעורבים בו. האם בית משפט יבקש חוות דעת חדשה ו/או יפסול את דו"ח וועדה של הבודקים שהלכו לעולמם, או שניתן להשתמש בחוות דעת /דו"ח זה בבית המשפט בלי לתחקר את הרופאים שנתנו אותה והיא תשמש כראיה את התובע/נתבעת במשפט ( למרות שלא ניתן לתחקר את הרופאים?

09/04/2014 | 07:49 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לדנה שלום רב, ישנם כללים ברורים מתי ניתן לקבל עדות של עד שנפטר, ומקרים אלה מעטים ביותר. על פי כללי הפרוצדורה האזרחית לא ניתן לקבל כראיה חוות דעת של מומחה, בלא שהוא מעיד וכאשר אחד הצדדים מתנגד להגשתה. הכוונה שאם רופא מומחה נפטר חו"ח לפני מתן עדותו, צריך להביא מומחה אחר שיתן חוות דעת במקומו, ולצערנו, כבר היו דברים מעולם. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית