גישור כושל /חוות דעת מגשר

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

03/04/2014 | 13:58 | מאת: הדסה

ד"ר רובינשטיין הנכבד שוב שלום רב, אבקש חידוד תשובתך. גם במידה והמגשר לא הביא את הצדדים להסכמה וכל צד שילם לו את שכר טרחתו. התובע אינו יכול להשתמש בחוות דעתו של המגשר שפסק לטובתו ולהציגה, נניח בביטוח לאומי או כל מקום אחר שירצה כמו חוות דעת של עד רפואי מומחה המחווה את דעתו על התיק? או הליך גישור כסף זה מתבזבז "לחינם" במידה ואין הסכמה - כאילו לא התקיים גישור כלל וחוזרים לבית משפט? אשמח לתשובה, הדסה

03/04/2014 | 14:47 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

הדסה שלום רב, המגשר אינו מומחה רפואי ואינו "פוסק" לטובת אף צד. הליך הגישור מהותו היא הסכמת הצדדים - הן להליך עצמו והן לתוצאתו. לא ניתן להגיש את עמדת המגשר וממילא הוא רשאי להגיש חוות דעתו (לבית המשפט) רק אם הצדדים הסכימו למתן חוות דעתו. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית