השמנה ממשאבת אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/03/2010 | 09:32 | מאת: נוריאל

השמנתי מאוד כתוצאה מאינסולין (משאבה). מדוע זה קורה ואיך ניתן להימנע מזה. מה עלי לעשות ע"מ לחזור למשקלי הקודם? תודה

03/03/2010 | 11:18 | מאת: לאוניד

שלום ד"ר האם השמנה קשורה לזה שבמשאבה קל להפסיק לחשב את כל מה שאנחנו אוכלים?

שלום לאוניד ונוריאל השמנה לאחר חיבור למשאבה נובעת ממס' סיבות: 1. עם חיבור למשאבה מושג איזון טוב יותר. הדבר גורם לפחות אבדן סוכר וקלוריות בשתן ומכאן שחלק מההשמנה היא בעצם חזרה למשקל הקודם אותו איבד החולה בשל חוסר איזון. 2. המשאבה מזליפה אינסולין מהיר לאורך היממה. השימוש באינסולין מהיר כרוך בעלייה במשקל - יתכן והדבר קשור לתכונותיו כגורם גדילה של רקמות ו/או לארועי נפילת סוכר הגורמים לרעב. הדרך להמנע מכך ולחזור למשקל הקודם היא 'פשוט' לעשות דיאטה מבוקרת לירידה במשקל. בחולי סוכרת מסוג 2 ניתן לשקול גם שילוב עם התרופות החדשות- בייטה וויקטוזה- אך דבר זה צריך להעשות במעקב הדוק של רופא סוכרת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול