משאבת אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

21/12/2009 | 20:11 | מאת: אני

בס"ד שלום רב, כיצד יש לנהוג כשמגיע מטופל סכרת סוג 1 ורוצה להתאמן. האם יש לאפשר לו לעשות זאת עם משאבת אינסולין? כיצד?

שלום מומלץ להוועץ במטופל עצמו לפני האימון וכן להנחותו לקבל הנחיות מדויקות מרופא הסוכרת העוקב אחריו. ככלל מומלץ לבדוק סוכר מיד לפני האימון, לוודא שיש לידו פחממה פשוטה לטיפול בארועי היפוגליקמיה ולוודא שחוזר לבדוק את הסוכר לאחר האימון. רמת הסוכר ורמת האינסולין הנידרשת לאחר האימון בדרך כלל נמוכה יותר לאורך שעות-ולכן לפעמים יש לשנות את מינון האינסולין המוזרק במשאבה באופן בסיסי. יש המתחילים אימון מערכי סוכר גבוהים יותר בכדי למנוע נפילת סוכר תוך כדי. ככ' חשוב לזכור שסוכרת הקיימת שנים רבות מהווה גורם סיכון למחלת לב- שוב - אישור מהרופא המטפל חשוב במקרים אלו.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול