זקוק לעזרת הרופאים והמטופלים בנושא משאבת אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

10/07/2012 | 20:50 | מאת: רובי

שלום רב אישתי בת 38 בחודש השלישי להריונה ,לאחר בירור נתגלה סוכרת מסוג 2 בהתחלה טופלה בזריקות אינסולין ולאחרונה הומלץ על חיבור למשאבת אינסולין אבקש לדעת מהי המשאבה היעילה כיום בשוק אני מניח שיש לא מעט אך אין כמו המלצה ממקור ראשון של מטופלים ורופאים. קשה לנו להחליט לבד וכמובן שאנו רוצים את המשאבה האיכותית ביותר ,כזו שתדע לנטר בזמן אמת את ערכי הסוכר ברמה מדוייקת ותדע להזריק בזמן קיים חשש ללקיחת משאבה שתיכשל בזמן אמת ופגיעה בעובר ולכן פונה אני אליכם בבקשה להוסיף ולתרום מנסיונכם האישי ולספר לנו את דעתכם בברכה ובבריאות טובה רובי פ

שלום רובי משאבת אינסולין כיום מסוגלת רק להזריק אינסולין לאורך היממה על פי תוכנית קבועה מראש, ולהקל על החולה בהזרקה לפני הארוחות (בולוס) על פי תכנות החולה. המשאבות כיום אינן מודדות את רמת הסוכר. למדידה רציפה של רמת הסוכר ניתן להשתמש בחיישן רציף- סנסור- אך הוא עדיין אינו מורה למשאבה את המינון שיש להזריק. קיימות כיום מערכות סגורות מסוג זה הנמצאות בשלבים שונים של ניסויים קליניים- בכדי לייצר 'לבלב מלאכותי' יעיל ומדוייק. לגבי המשאבות הקיימות בשוק- רובן דומות זו לזו. בחלקן תמצא מחשבוני פחממות המקלים בחישוב מינון האינסולין שיש להזריק. בבחירת המשאבה חשובה מאד התמיכה הניתנת על ידי החברה שמספקת אותה. במיוחד זמינות התמיכה לאורך היממה והעזרה בבית. דבר זה שונה בין החברות וגם שונה מעיר לעיר (לפי נותני השרות באזור מגורייך). אני ממליץ לך להוועץ בנושא ברופא ואחות הסוכרת שלך. לבטח יש להם נסיון וקשר עם נותני השרות והוא יוכל להמליץ לך על הטוב ביותר באזורך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול